AB Advocaten
ab-advocaten-portret-ellenvdboom

Mr. P.J.G. (Ellen) van den Boom

Advocaat sinds 1988

contactgegevens
T 024 – 365 16 60
E e.vandenboom@ab-advocaten.nl

aangesloten bij
Nederlandse Vereniging Familierecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS)
Vereniging van Collaborative Professionals (VvCP)
Mediationfederatie Nederland (MfN)

nevenfuncties
lid Hof van Discipline
gastdocent mediation aan de Radboud Universiteit in Nijmegen
toetsontwikkelaar bij de beroepsopleiding voor advocaten
Intervisiebegeleider

rechtsgebieden register NOvA
• Personen- en familierecht

Een scheiding is altijd emotioneel en er moet veel geregeld worden. U wilt zich in dat lastige emotionele proces begrepen voelen. Maar soms heeft u ook iemand nodig die heel nuchter zegt: ik begrijp dat u dit nu voelt, maar denkt u er over vijf jaar nog zo over? Ik laat mensen graag een bewuste afweging maken. Mijn cliënten beslissen uiteindelijk zelf; dat kan ik niet voor ze doen. Maar ik kan ze wel vertellen of hun verwachtingen realistisch zijn.

In het familierecht gaat het over meer dan zaken. Het gaat ook over relaties. Ik realiseer mij dat mensen in een moeilijke fase van hun leven aan mij vertrouwen geven. Daarom wil ik waardevolle hulp te bieden.

In de loop der jaren heb ik geleerd dat de vechtstand het minst oplevert. Soms moet u wel vechten. Maar als u met de andere partij kunt blijven praten, komt u over het algemeen beter uit een scheiding. Of het nu gaat om een overlegscheiding, mediation of een zaak met ieder een eigen advocaat.

Reviews

"Ik vond jouw ondersteuning in het mediationtraject, betrouwbaar, transparant en prettig. Dit hielp mij enorm in situatie."

"Ik heb een redelijk moeilijk echtscheidingsproces achter de rug en dat buiten het feit dat ik scheiden überhaupt als een enorm life event heb ervaren. Ellen van den Boom heeft als mijn advocaat altijd oog gehad voor de voortgang van het proces zonder mijn belangen daarbij uit het oog te verliezen. Ik voelde me erg ondersteund in deze procedure waarbij zij ook bleef proberen om boven het gebeuren te staan en er door overleg uit te komen. Uiteindelijk is er een evenwichtige en voor beide partijen acceptabele oplossing tot stand gekomen."