AB Advocaten
ab-advocaten-portret-heleenritsmahartman

Mr. H.A.M. (Heleen) Ritsma-Hartman

Advocaat sinds 1994

contactgegevens
T 024 – 365 16 60
E h.ritsma@ab-advocaten.nl

aangesloten bij
Nederlandse Vereniging Familierecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS)
Vereniging van Collaborative Professionals (VvCP)

nevenfunctie
lid van de Raad van Tucht van de Stichting Tuchtrecht Scheidingsmediation van de vFAS

rechtsgebieden register NOvA
• Personen- en familierecht

Mijn cliënten waarderen mij het meest omdat ik helder communiceer, betrokken ben en snel tot de kern van de zaak kom. Dat vind ik mooie complimenten, want het is precies wat ik wil.

Ik tref mensen altijd in een roerige periode van hun leven: als ze uit elkaar gaan. Dat is niet niks. Ik probeer ervoor te zorgen dat mensen elkaar met respect blijven behandelen. U wilt immers met een gerust gevoel verder met uw leven. Dat lukt niet als er conflicten zijn. Die confronteren u elke keer weer met het verleden.

Als advocaat ben ik in eerste instantie bezig met de praktische kant van een scheiding. Maar dat kan ik alleen goed doen, als ik oog heb voor de emoties van mijn cliënt. Als ik begrijp wat echt belangrijk is. Daar vraag ik altijd over door: wat wilt u nou écht? Ik ben heel erg op de toekomst gericht. Dat is vooral belangrijk als u kinderen heeft.

Ik ben getrouwd en moeder van drie kinderen. In mijn vrije tijd vindt u me vaak op het sportveld, in de vrije natuur of in het theater.

Reviews

“De mediation die nodig was toen mijn vrouw en ik in een scheiding terechtkwamen is niet leuk. Het moest gebeuren, maar ik zag er erg tegenop. Uiteindelijk zijn we bij Heleen terechtgekomen die ons heel goed heeft geholpen. Ik vind haar erg zorgvuldig, deskundig en respectvol naar beide partijen. Ook al kende ons proces een aantal lastige obstakels, zij bleef helder en doortastend. Ik kan haar echt aanraden als echtscheidingsmediator!"

“Mevrouw Ritsma, tijdens de afgelopen 2 jaar heb ik u leren kennen als een consciëntieus, zorgvuldig en daarbij ‘prettig’ mens. Ik ben blij met u als advocaat. Heb daarbij gemerkt dat uw inzet steeds groter was dan dat strikt van u verwacht kon worden. Mijn dank daarvoor.”