AB Advocaten
hoofdfoto-echtscheidingpag

echtscheiding

Een relatie die op de klippen loopt: of u nu getrouwd bent of samenwoont, leuk is het niet. Een scheiding is moeilijk en pijnlijk.

U maakt zich zorgen over de toekomst en wilt alles goed regelen. Maar hoe weet u wat de beste keuze is? Afspraken moeten juridisch kloppen, maar ook bij u passen. AB advocaten helpt u om door de juridische bomen het bos te zien. Wij begeleiden u niet alleen ten aan zien van de juridische en financiële aspecten, maar ook in het verbeteren van de persoonlijke verhoudingen. In de praktijk blijkt regelmatig dat conflicten over de afwikkeling van een scheiding ontstaan door een relationeel aspect. Daarom is het wenselijk een gespecialiseerd familierechtadvocaat, die tevens mediator is, in te schakelen.

AB advocaten kan u begeleiden bij:

 

  • scheiding en echtscheiding
  • echtscheiding met een onderneming
  • verdeling gemeenschap van goederen
  • afwikkeling huwelijkse voorwaarden na echtscheiding
  • afwikkeling samenlevingsovereenkomst na scheiding
  • kinder- en partneralimentatie
  • ouderschapsplan en zorgregeling
  • echtscheiding met een internationaal karakter
  • pensioen na scheiding

vormen van scheiding
Tegenwoordig kunt u op veel manieren scheiden. Welke vorm het beste is, hangt af van uw situatie en van uw persoonlijke voorkeur. AB advocaten kan uw scheiding op verschillende manieren begeleiden. We bespreken graag welke vorm uw voorkeur heeft. Want bij ons is elke scheiding, ook in dit opzicht, maatwerk.

stappenplan
Wanneer er een scheiding komt, heeft dit grote gevolgen. Vaak weet men niet waar te beginnen. Onderstaand stappenplan geeft u een leidraad.

kinderen
Bij AB advocaten vinden we dat kinderen het verdienen dat ouders respectvol met elkaar omgaan. Tegenwoordig moeten scheidende ouders een ouderschapsplan maken. Het is de bedoeling dat u deze afspraken samen, als ouders, maakt. Dat is niet altijd makkelijk. AB advocaten zal u hierbij zo goed mogelijk ondersteunen.
brief van Villa Pinedo

ondernemers
Als een ondernemer gaat scheiden vergt dat specifieke kennis. Het voortbestaan van de onderneming is van groot belang. AB advocaten heeft veel ervaring in het begeleiden van scheidingen waarbij een onderneming betrokken is.