Ondernemers

Ondernemers die gaan scheiden doen er goed aan om zich van tevoren goed te laten informeren.

Veel voorkomende vragen bij ondernemers zijn: “Moet worden afgerekend over de waarde van de onderneming?” en “Welk deel van het resultaat wordt in de alimentatieberekening betrokken?” Ook wordt regelmatig gevraagd wat de gevolgen zijn voor de afstorting van het pensioen in eigen beheer.

Wanneer sprake is van een huwelijk in gemeenschap van goederen en de onderneming is samen opgezet, rijst de vraag wie de onderneming na de echtscheiding gaat voortzetten.

Als uw onderneming (eenmanszaak, besloten vennootschap, aandeel in maatschap of v.o.f.) in de gemeenschap van goederen of onder het verrekenbeding valt (huwelijkse voorwaarden), dan moet de onderneming gewaardeerd worden. Dat is lastig omdat er naast juridische kennis specifieke financiële en/of fiscale expertise voor nodig is.

Het is belangrijk om op deze zaken goed voorbereid te zijn. De ervaring leert dat het beter is om goed begeleid en ondersteund samen aan tafel de zaken te regelen, dan in een procedure terecht te komen met alle daaraan verbonden risico’s.

Van Arkel & van den Boom advocaten

De advocaten van Van Arkel & van den Boom hebben veel ervaring met echtscheidingen waarbij een onderneming een rol speelt. Van Arkel & van den Boom beschikt over een uitgebreid netwerk van fiscalisten, accountants, notarissen en pensioendeskundigen waarmee zij indien nodig samenwerken en die hen adviseren.

Niet alleen voor de ondernemers zelf, maar ook voor de niet mede ondernemende partner is deskundige begeleiding in het scheidingsproces onontbeerlijk. Het is belangrijk te weten dat wij veel ervaring hebben in de ondersteuning van de partner die niet volledig op de hoogte is van alle ins en outs van de onderneming, zodat een aanvullende deskundigheid leidt tot een gelijke balans in de gesprekken.

Neem direct contact op
Bel direct!