Specialisten in familie- en erfrecht

Van Arkel & van den Boom advocaten heeft zich volledig gespecialiseerd in het familie- en erfrecht. De advocaten en mediators van ons advocatenkantoor in Nijmegen ondersteunen particulieren, veelal vrije beroepsbeoefenaars en ondernemers, maar ook particulieren in loondienst, op alle (deel) gebieden van het familierecht. Een belangrijk expertisegebied van ons advocatenkantoor in Nijmegen vormt het echtscheidingsrecht. Ons advocatenkantoor is gevestigd aan de Oranjesingel in Nijmegen. Daarnaast hebben wij een bezoekadres in Zutphen en in Groenlo.

Als advocaat in Nijmegen, Zutphen, Groenlo en omstreken staan wij voor een oplossingsgerichte, efficiënte en persoonlijke aanpak waarbij alle facetten die voor u als cliënt belangrijk zijn, aan bod komen. Wij staan onze cliënten bij op de manier die bij hun situatie past: als advocaatscheidingsmediator, coach of als collaborative divorce professional. Door onze jarenlange ervaring en focus op alleen het familierecht zijn wij als de advocaten en mediators van van Arkel & van den Boom advocaten in staat een strategie te kiezen die optimaal aansluit bij het type zaak en de betrokken personen.

Erfrecht

Wij staan u ook bij als u familierecht advocaat in Nijmegen, Zutphen, Groenlo en omstreken. Als het niet lukt om samen met de andere erfgenamen tot een goede afwikkeling van een erfenis te komen, kan er door onze advocaten geprocedeerd worden bij de rechtbank. Het kan belangrijk zijn om te weten of een notaris zijn rol als boedelnotaris goed vervult. Als u twijfelt of er wel voldoende rekening wordt gehouden met uw belangen of u vindt het wenselijk dat iemand beoordeelt wat uw belangen zijn, dan kunt u bij van Arkel & van den Boom advocaten terecht voor advies. Ook als u vragen heeft over de wijze waarop een executeur zijn rol vervult of er is onenigheid over de waarde van de te verdelen vermogensbestanddelen van de nalatenschap, kunt u bij ons terecht.

Lees meer.. 


Echtscheiding

Eén op de drie huwelijken eindigt in een echtscheiding. Gaat het om een samengesteld gezin dan loopt het percentage op naar 60 %. Een echtscheiding heeft een enorme impact op het leven van mensen. Daarom komt een advocaat (in Nijmegen, Zutphen, Groenlo en omstreken) tijdens een echtscheiding goed van pas. Want juist in dit rechtsgebied moet een advocaat meer in huis hebben dan juridische kennis alleen. De advocaten van van Arkel & van den Boom advocaten hebben een zeer ruime ervaring zowel in scheidingsmediation en onderhandelen, als in procederen bij echtscheidingszaken. Ook kunt u bij Van Arkel & van den Boom terecht voor collaborative divorce. In een persoonlijk gesprek met één van onze advocaten kunt u bepalen welke manier van scheiden het beste bij u en uw situatie past.

Lees meer..


Mediation

Scheidingsmediation, of scheidingsbemiddeling is een goede methode om samen met uw partner, onder deskundige begeleiding van een advocaat – scheidingsmediator, de gevolgen van uw scheiding te regelen. De ervaring leert dat een echtscheiding die via mediation leidt tot een overeenkomst tussen de (ex)echtgenoten op langere termijn, meer tevredenheid oplevert dan een beslissing van de rechter. Dat is logisch, want de overeenkomst is immers een oplossing die door beide partners is bewerkstelligd en waar beide partijen het meest eens zijn. Daarbij verloopt een echtscheiding via mediation meestal sneller, vriendelijker en goedkoper dan een echtscheidingsprocedure met twee advocaten.

Lees meer…

Contact opnemen Bel mij terug

We zijn aangesloten bij:Bel direct!