AB Advocaten
hoofdfoto-mediation@2x

Uw echtscheiding in Nijmegen goed afhandelen?

Hebben u en uw partner gekozen voor een echtscheiding? Dan is het belangrijk om op zoek te gaan naar een deskundig en betrokken advocatenkantoor. Bent u op zoek naar een goede advocaat voor uw echtscheiding in Nijmegen? Dan staat Van Arkel & van den Boom Advocaten voor u klaar. Onze advocaten en mediators zijn gespecialiseerd in familie- en erfrecht en hebben veel ervaring op het gebied van echtscheidingen.

Oplossingsgerichte echtscheiding in Nijmegen

Een echtscheiding is voor beide partijen vaak een zware periode. Juist in deze periode is het prettig als u een advocaat heeft die naar u luistert en op zoek gaat naar een oplossing die dicht bij uw wensen ligt. Naast de juridische kennis die onze advocaten in huis hebben, proberen ze altijd vanuit uw wensen naar een goede oplossing toe te werken. Hierbij bepaalt u zelf of u wilt gaan voor de klassieke manier van scheiden, of dat u graag begeleiding wilt van een scheidingsmediator.

Manieren van scheiden

De advocaten van AB Advocaten advocaten vinden het belangrijk om een manier van scheiden te vinden die bij u past. Hierbij heeft u de keuze uit:

  • Ten eerste, een echtscheiding met eigen advocaat, waarbij u samen met de advocaat een strategie bepaalt.
  • Ten tweede, een collaborative divorce (overlegscheiding). Dit is een tussenvorm van klassiek onderhandelen/procederen en mediation.
  • Ten derde, voor volledige scheidingsmediation. Hierbij gaat u onder begeleiding van een advocaat – scheidingsmediator en samen met uw (ex)partner in gesprek om de gevolgen van uw scheiding te bespreken.

Omdat beide partners bij de laatste manier in gesprek gaan over de gevolgen van de echtscheiding, zorgt deze vorm van scheiden vaak voor meer tevredenheid op de lange termijn. Daarnaast kan deze scheidingsvorm vaak een stuk sneller afgehandeld worden dan bij een echtscheiding waarbij beide partijen een eigen advocaat hebben. Doordat het proces sneller verloopt, resulteert dit ook vaak in lagere kosten.

Laat u adviseren rondom uw scheiding

Wilt u ook graag de hulp van een advocaat inschakelen voor uw echtscheiding in Nijmegen? Vul dan ons contactformulier in of neem telefonisch contact met ons op. Wij kunnen u daarna in een persoonlijk gesprek adviseren over de manier van scheiden die bij u past. Maak gewoon een vrijblijvende afspraak (maximaal een half uur kosteloos) met één van onze deskundige advocaten.

Neem contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.