AB Advocaten
hoofdfoto-mediation@2x

Mediator in Nijmegen

Zoekt u een deskundige mediator in Nijmegen? Een scheiding is al lastig en pijnlijk genoeg. Daarom zorgt een scheidingsmediator van AB Advocaten ervoor dat het proces goed en snel verloopt, dat er goede, duidelijke en eerlijke afspraken worden gemaakt en dat alles juridisch correct afgehandeld wordt. Zo voorkomt u een mogelijk dure en emotioneel zware echtscheiding en kunt u verder. Onze mediators in Nijmegen bieden de juiste begeleiding en ondersteunen waar mogelijk.

Wij zijn betrokken bij onze cliënten in een vaak beladen en onzekere periode van het leven, ieder met een eigen aanpak, maar allemaal zo adequaat en efficiënt mogelijk. Wij leveren maatwerk. Want geen enkele scheiding is immers hetzelfde.

Afspraken waar u beiden achter staat

Bij een scheiding komt een hoop kijken en een echtscheiding heeft veel gevolgen. Met name wanneer er kinderen bij de scheiding betrokken zijn moeten er goede, werkbare, afspraken (ouderschapsplan) gemaakt worden, hoe lastig dat misschien ook is. Daarnaast moeten er goede afspraken gemaakt worden over de financiën, waaronder de verdeling of verrekening van het vermogen. Het is belangrijk dat u na de scheiding allebei verder kunt. Onze mediator helpt u hier graag bij. Maak een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek met de mediator in Nijmegen en ontdek de voordelen van mediaton. In dit eerste gesprek bekijken we of er een klik is en of mediation wat voor u en uw (ex-)partner is.

Optimale begeleiding van onze mediator in Nijmegen

Tijdens de mediation staat één doel centraal: u en uw partner zo goed mogelijk begeleiden tijdens het gehele proces. Als scheidingsmediator te Nijmegen begrijpen we dat het niet altijd makkelijk is en dat er lastige onderwerpen worden besproken.
U kunt erop rekenen dat wij uw zaak vertrouwelijk behandelen.

Het is van groot belang dat de belangen van beiden behartigd worden en dat er uiteindelijk een oplossing komt die voor jullie beiden acceptabel is. De mediator helpt hierbij.

De werkwijze van onze mediator in Nijmegen

Tijdens de mediation staat één doel centraal: u en uw partner zo goed mogelijk begeleiden tijdens het gehele proces. Als scheidingsmediator te Nijmegen begrijpen we dat het niet altijd makkelijk is en dat er lastige onderwerpen worden besproken.
U kunt erop rekenen dat wij uw zaak vertrouwelijk behandelen.

Het is van groot belang dat de belangen van beiden behartigd worden en dat er uiteindelijk een oplossing komt die voor jullie beiden acceptabel is. De mediator helpt hierbij.

Scheidingsconvenant en ouderschapsplan

De afspraken die gemaakt worden in het mediationtraject worden neergelegd in een convenant. De afspraken over minderjarige kinderen worden opgenomen in een ouderschapsplan. Nadat de stukken zijn getekend dient de advocaat-mediator een gemeenschappelijk verzoek tot scheiding in bij de rechtbank én wordt de rechtbank verzocht het convenant en het ouderschapsplan op te nemen in de beschikking, de uitspraak.

Meestal wordt binnen twee weken de scheidingsbeschikking van de rechtbank ontvangen. De mediators zorgt dat de beschikking wordt ingeschreven in de registers van de burgerlijke stand, waarna de scheiding definitief is.

Scheidingsmediation, of scheidingsbemiddeling is een goede methode om samen met uw partner, onder deskundige begeleiding van een advocaat-mediator, de gevolgen van uw scheiding te regelen.

Voorkom een langdurige echtscheidingsprocedure

Een langdurige echtscheiding wilt u vermijden. Niet alleen omdat dit doorgaans hogere kosten meebrengt, maar ook omdat een dergelijk traject veel energie en geld kan kosten. In een echtscheidingssituatie is het juist belangrijk dat u uw energie zoveel mogelijk kunt aanwenden voor uzelf en de kinderen. Grote veranderingen kosten immers veel energie. Uit onze ervaringen blijkt dat mediation een zeer geschikte manier is om spoedig en vriendelijk te scheiden. Bovendien zorgt scheidingsmediation voor betere resultaten op de lange termijn, juist omdat er maatwerk geleverd wordt. Mensen komen de door henzelf gemaakte afspraken nu eenmaal beter na dan wanneer zij uitvoering moeten geven aan iets dat opgelegd is door de rechter.

Mediator Nijmegen voordeliger dan advocaat

Wist u dat het regelen van een scheiding door middel van mediation in Nijmegen vaak goedkoper is dan wanneer beide partners een advocaat inschakelen? Bij mediation heeft u immers ‘genoeg’ aan een enkele mediator. Dit in tegenstelling tot procederen, waar beide partijen (u en uw ex-partner) een advocaat in de arm moeten nemen. Daarnaast verloopt een mediationtraject veel vlotter dan wanneer er geprocedeerd wordt. Ook blijft de communicatie van de ex-partners vaak beter of wordt deze verbeterd in een mediationtraject. Kies daarom voor een mediator in Nijmegen van AB Advocaten. Neem contact op om een afspraak te maken voor een gratis kennismakingsgesprek of om meer informatie aan te vragen.

Ervaren en deskundige mediators

Van uw mediator mag u verwachten dat zij ervaren is en over de juiste kennis en vaardigheden beschikt. De mediators van AB Advocaten zijn zogenoemde advocaat-scheidingsmediators. Dit houdt in dat ze naast mediator óók advocaat zijn, iets wat absoluut van pas komt bij het regelen en vastleggen van de juridische zaken. Door het op een goede wijze vastleggen van de afspraken proberen we eventuele conflicten in de toekomst te voorkomen.

Neem contact op met de mediator in Nijmegen

Wilt u een beroep doen op onze mediator in Nijmegen? Neem dan gerust contact met ons op, dan plannen we een gratis kennismakingsgesprek in. Ook bij vragen kunt u altijd contact met ons opnemen.

Wij bieden onze diensten ook in andere steden in Gelderland aan. Zo kunt u ons ook inschakelen als mediator in Zutphen of advocaat in Groenlo.

Neem contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.