AB Advocaten
hoofdfoto-mediation@2x

Bent u op zoek naar een ervaren mediator in Nijmegen?

Mediator in Nijmegen

Een mediator in Nijmegen gezocht? Van Arkel & van den Boom Advocaten kan u altijd helpen. Wanneer u binnenkort gaat scheiden of midden in een scheiding zit, is het belangrijk dat u ervoor zorgt dat dit proces goed verloopt. Er komt namelijk een hoop bij kijken en een scheiding heeft veel gevolgen. Vooral wanneer u kinderen heeft. Dan zijn er namelijk weer andere aspecten waar u op moet letten. Heeft u tevens een zakelijke relatie met uw partner? Zorg er dan voor dat dit ook goed wordt afgerond. Wij helpen u daar graag bij.

Wij zijn betrokken bij onze cliënten in een vaak beladen en onzekere periode van het leven, ieder met een eigen aanpak, maar allemaal zo adequaat en efficiënt mogelijk en naar de menselijke maat werkend.

Optimale begeleiding van een scheiding mediator te Nijmegen

Bij ons staat altijd één doel centraal: u en uw partner zo goed mogelijk begeleiden tijdens het gehele proces. Als scheiding mediator te Nijmegen begrijpen we dat het niet altijd makkelijk is en dat er lastige onderwerpen besproken worden. Daarbij kunt u te allen tijde rekenen op dat u alles in vertrouwelijkheid verteld.

Arkel & van den Boom Advocaten is u graag van dienst voor onder andere:

  • Scheidingsmeditation/onderhandelingen;
  • Alimentatie;
  • Gezag en voogdij over kinderen;
  • Procederen bij echtscheidingszaken;
  • Boedelverdeling;
  • Ontbinding van VOF bij een echtscheiding;
  • Uittreding uit een maatschap bij een echtscheiding;
  • Positie van de directeur/grootaandeelhouder bij een echtscheiding.

De werkwijze van een mediator in Nijmegen

Wanneer u kiest voor een mediator in Nijmegen dan wordt er allereerst een mediation overeenkomst gemaakt. Hierdoor weet u altijd waar u aan toe bent en dat geldt uiteraard ook voor uw partner. Belangrijk om daarbij te vermelden is dat wanneer de mediation niet slaagt, u geen beroep kunt doen op datgene wat besproken is tijdens de mediation. Verder kijken we in de mediation naar alle gevolgen en zaken die ontstaan zijn vanuit de scheiding. Dit wordt schriftelijk vastgelegd in een zogeheten convenant. Indien u kinderen heeft, wordt ook een ouderschapsplan meegenomen in het convenant. Aan het einde van het traject zal uw mediator een gemeenschappelijk verzoekschrift tot echtscheiding bij de rechtbank indienen. Hiermee wordt er aan de rechtbank gevraagd om de overeenkomst op te nemen.

Scheidingsmediation, of scheidingsbemiddeling is een goede methode om samen met uw partner, onder deskundige begeleiding van een advocaat – scheidingsmediator, de gevolgen van uw scheiding te regelen.

Mediator in Nijmegen: een snelle en vriendelijke scheiding

Uiteindelijk krijgt u na ongeveer vier tot zes weken de echtscheidingsuitspraak. De termijn hiervan is verschillend per rechtbank. Wij zorgen dat die uitspraak wordt ingeschreven in de registers van de burgerlijke stand. Het resultaat is dat de echtscheiding definitief is verklaard. Uit onze ervaringen blijkt dat mediation een zeer geschikte oplossing is om op een doorgaans snelle en vriendelijke manier te scheiden. Ook is het goedkoper, omdat u geen advocaat hoeft in te schakelen en u alleen de kosten van de scheiding mediator te Nijmegen hoeft te betalen. Verder zorgt mediation ook voor betere resultaten op de lange termijn, doordat beide partijen meer bereid zijn zich aan de gemaakte afspraken te houden.

Een mediator tegen lage kosten inschakelen?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een mediator in Nijmegen? Of wilt u graag een afspraak met ons maken? Neem dan contact met ons op. U kunt ons telefonisch bereiken door te bellen naar 024 – 365 16 60. Het is tevens mogelijk om ons contactformulier in te vullen. Dan nemen wij contact met u op. Graag plannen we met u een vrijblijvend kennismakingsgesprek (maximaal een half uur kosteloos).