Mediator in Nijmegen

Wanneer u binnenkort gaat scheiden of midden in een scheiding zit, is het belangrijk dat u ervoor zorgt dat dit proces goed verloopt. Er komt namelijk een hoop bij kijken en een scheiding heeft veel gevolgen. Vooral wanneer u kinderen heeft. Dan zijn er namelijk weer andere aspecten waar u op moet letten. Heeft u tevens een zakelijke relatie met uw partner? Zorg er dan voor dat dit ook goed wordt afgerond. Wij helpen u daar graag bij. Een mediator in Nijmegen? Van Arkel & van den Boom Advocaten kan u altijd helpen.

Van Arkel & van den Boom Advocaten

Bij ons staat altijd één doel centraal: u en uw partner zo goed mogelijk begeleiden tijdens het gehele proces. We begrijpen dat het niet altijd makkelijk is en dat er lastige onderwerpen besproken worden. Daarbij kunt u te allen tijde rekenen op dat u alles in vertrouwelijkheid verteld.

Arkel & van den Boom Advocaten is u graag van dienst voor onder andere:

  • Scheidingsmeditation/onderhandelingen;
  • Alimentatie;
  • Gezag en voogdij over kinderen;
  • Procederen bij echtscheidingszaken;
  • Boedelverdeling;
  • Ontbinding van VOF bij een echtscheiding;
  • Uittreding uit een maatschap bij een echtscheiding;
  • Positie van de directeur/grootaandeelhouder bij een echtscheiding;
  • En nog veel meer.

De werkwijze van een mediator in Nijmegen

Wanneer u kiest voor een mediator in Nijmegen dan wordt er allereerst een mediation overeenkomst gemaakt. Hierdoor weet u altijd waar u aan toe bent en dat geldt uiteraard ook voor uw partner. Belangrijk om daarbij te vermelden is dat wanneer de mediation niet slaagt, u geen beroep kunt doen op datgene wat besproken is tijdens de mediation. Verder kijken we in de mediation naar alle gevolgen en zaken die ontstaan zijn vanuit de scheiding. Dit wordt schriftelijk vastgelegd in een zogeheten convenant. Indien u kinderen heeft, wordt ook een ouderschapsplan meegenomen in het convenant. Aan het einde van het traject zal uw mediator een gemeenschappelijk verzoekschrift tot echtscheiding bij de rechtbank indienen. Hiermee wordt er aan de rechtbank gevraagd om de overeenkomst op te nemen.

Uiteindelijk krijgt u na ongeveer vier tot zes weken de echtscheidingsuitspraak. De termijn hiervan is verschillend per rechtbank. Wij zorgen dat die uitspraak wordt ingeschreven in de registers van de burgerlijke stand. Het resultaat is dat de echtscheiding definitief is verklaard.

Neem contact met ons op!

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een mediator in Nijmegen? Of wilt u graag een afspraak met ons maken? Neem dan contact met ons op. U kunt ons telefonisch bereiken door te bellen naar 024 – 365 16 60. Het is tevens mogelijk om ons contactformulier in te vullen. Dan nemen wij contact met u op. Graag plannen we met u een vrijblijvend kennismakingsgesprek (maximaal een half uur kosteloos).

Contact opnemen Bel mij terug

We zijn aangesloten bij:Bel direct!