AB Advocaten
hoofdfoto-mediation@2x

Mediator in Nijmegen | Ervaren en betrokken

Zoekt u een deskundige mediator in Nijmegen? AB Advocaten kan u altijd helpen. Wanneer u binnenkort gaat scheiden of midden in een scheiding zit, is het belangrijk dat u ervoor zorgt dat dit proces goed verloopt.

Er komt een hoop bij een scheiding kijken en een scheiding heeft daarnaast veel gevolgen. Vooral wanneer u kinderen heeft zijn er belangrijke aspecten waar u op moet letten. Heeft u tevens een zakelijke relatie met uw partner? Zorg er dan voor dat dit ook goed wordt afgerond. Wij helpen u daar graag bij.

Wij zijn betrokken bij onze cliënten in een vaak beladen en onzekere periode van het leven, ieder met een eigen aanpak, maar allemaal zo adequaat en efficiënt mogelijk en naar de menselijke maat werkend.

Optimale begeleiding van onze scheidingsmediator in Nijmegen

Bij ons staat altijd één doel centraal: u en uw partner zo goed mogelijk begeleiden tijdens het gehele proces. Als scheidingsmediator te Nijmegen begrijpen we dat het niet altijd makkelijk is en dat er lastige onderwerpen besproken worden. Daarbij kunt u te allen tijde rekenen op dat u alles in vertrouwelijkheid verteld.

Alle zaken rondom uw scheiding goed geregeld

AB Advocaten is u graag van dienst voor alle belangrijke zaken die bij een scheiding aan bod kunnen komen:

  • Scheidingsmeditation/onderhandelingen;
  • Alimentatie;
  • Gezag en voogdij over kinderen;
  • Procederen bij echtscheidingszaken;
  • Boedelverdeling;
  • Ontbinding van VOF bij een echtscheiding;
  • Uittreding uit een maatschap bij een echtscheiding;
  • Positie van de directeur/grootaandeelhouder bij een echtscheiding.

De werkwijze van onze mediator in Nijmegen

Wanneer u kiest voor onze mediator in Nijmegen dan wordt er allereerst een mediation overeenkomst gemaakt. Hierdoor weet u altijd waar u aan toe bent en dat geldt uiteraard ook voor uw partner.

Belangrijk om daarbij te vermelden is dat wanneer de mediation niet slaagt, u geen beroep kunt doen op datgene wat besproken is tijdens de mediation.

Verder kijken we in de mediation naar alle gevolgen en zaken die ontstaan zijn vanuit de scheiding. Dit wordt schriftelijk vastgelegd in een zogeheten convenant. Indien u kinderen heeft, wordt er ook een ouderschapsplan meegenomen in het convenant.

Aan het einde van het traject zal uw mediator een gemeenschappelijk verzoekschrift tot echtscheiding bij de rechtbank indienen. Hiermee wordt er aan de rechtbank gevraagd om de overeenkomst op te nemen.

Scheidingsmediation, of scheidingsbemiddeling is een goede methode om samen met uw partner, onder deskundige begeleiding van een advocaat, de gevolgen van uw scheiding te regelen.

Snelle en vriendelijke scheiding

Uiteindelijk krijgt u na ongeveer vier tot zes weken de echtscheidingsuitspraak. Het termijn hiervan is verschillend per rechtbank. Wij zorgen dat die uitspraak wordt ingeschreven in de registers van de burgerlijke stand. Het resultaat is dat de echtscheiding definitief is verklaard.

Uit onze ervaringen blijkt dat mediation een zeer geschikte oplossing is om op een doorgaans snelle en vriendelijke manier te scheiden. Ook is het goedkoper, omdat u geen advocaat hoeft in te schakelen en u alleen de kosten van de scheidingsmediator te Nijmegen hoeft te betalen.

Bovendien zorgt mediation ook voor betere resultaten op de lange termijn, doordat beide partijen meer bereid zijn zich aan de gemaakte afspraken te houden.

Een mediator tegen lage kosten inschakelen?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van onze mediator in Nijmegen? Of wilt u graag een afspraak met ons maken? Neem dan contact met ons op door onderstaand formulier in te vullen. U kunt ons ook telefonisch bereiken door te bellen naar 024 – 365 16 60. Graag plannen we met u een vrijblijvend kennismakingsgesprek (maximaal een half uur kosteloos).

Neem contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.