AB Advocaten
hoofdfoto-mediation@2x

Mediator in Nijmegen

Zoekt u een deskundige mediator in Nijmegen? AB Advocaten kan u altijd helpen. Wanneer u binnenkort gaat scheiden of midden in een scheiding zit, is het belangrijk dat u ervoor zorgt dat dit proces goed verloopt. Een scheidingsmediator biedt de juiste begeleiding.

Wij zijn betrokken bij onze cliënten in een vaak beladen en onzekere periode van het leven, ieder met een eigen aanpak, maar allemaal zo adequaat en efficiënt mogelijk. Wij leveren maatwerk. Want geen enkele scheiding is immers hetzelfde.

Er komt een hoop bij een scheiding kijken en een scheiding heeft veel gevolgen. Wanneer er kinderen bij de scheiding betrokken zijn dan moeten er goede, werkbare, afspraken gemaakt worden. Daarnaast moeten er goede afspraken gemaakt worden over de financiën, waaronder de verdeling of verrekening van het vermogen. Het is belangrijk dat u na de scheiding allebei verder kunt. Wij helpen u daar graag bij. Maak een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek. In dit eerste gesprek bekijken we of er een klikt is en of mediation wat voor u en uw (ex-)partner is.

Optimale begeleiding van onze scheidingsmediator in Nijmegen

Bij ons staat altijd één doel centraal: u en uw partner zo goed mogelijk begeleiden tijdens het gehele proces. Als scheidingsmediator te Nijmegen begrijpen we dat het niet altijd makkelijk is en dat er lastige onderwerpen besproken worden. Daarbij kunt u erop rekenen dat alles vertrouwelijk wordt behandeld.
Wat er besproken wordt tijdens de mediationgesprekken, blijft achter gesloten deuren. Het is van groot belang dat de belangen van beide partijen behartigd worden en dat er uiteindelijk een oplossing komt die voor jullie beiden acceptabel is. De mediator helpt hierbij.

De werkwijze van onze mediator in Nijmegen

Wanneer u kiest voor onze mediator in Nijmegen dan wordt er allereerst een bemiddelingsovereenkomst gemaakt. In deze overeenkomst staan de ‘spelregels’ van het mediationtraject opgenomen.
Belangrijk om te vermelden is dat wanneer de mediation niet slaagt, u geen beroep kunt doen op datgene wat besproken is tijdens de mediation. De mediator in Nijmegen moet zich dan terugtrekken.
Scheidingsconvenant en ouderschapsplan
De afspraken welke er gemaakt worden in het mediationtraject worden neergelegd in een convenant. De afspraken over minderjarige kinderen worden opgenomen in een ouderschapsplan. Nadat de stukken zijn getekend dient de advocaat-mediator een gemeenschappelijk verzoek tot scheiding in bij de rechtbank én wordt de rechtbank verzocht het convenant en het ouderschapsplan op te nemen in de beschikking, de uitspraak.

Scheidingsmediation, of scheidingsbemiddeling is een goede methode om samen met uw partner, onder deskundige begeleiding van een advocaat-mediator, de gevolgen van uw scheiding te regelen.

Snelle en vriendelijke scheiding

Meestal wordt binnen twee weken de scheidingsbeschikking van de rechtbank ontvangen. Wij zorgen dat de beschikking wordt ingeschreven in de registers van de burgerlijke stand, waarna de scheiding definitief is.
Uit onze ervaringen blijkt dat mediation een zeer geschikte oplossing is om op een doorgaans snelle en vriendelijke manier te scheiden.
Bovendien zorgt mediation ook voor betere resultaten op de lange termijn, doordat beide partijen meer bereid zijn zich aan de gemaakte afspraken te houden.
Wist u dat het regelen van een scheiding door middel van mediation vaak goedkoper is dan wanneer beide partners een advocaat inschakelen? Daarnaast verloopt een mediationtraject veel vlotter dan wanneer er geprocedeerd wordt. Ook blijft de communicatie van de ex-partners vaak beter of wordt deze verbeterd in een mediationtraject. Kies daarom voor een mediator in Nijmegen van AB Advocaten. Neem contact op om een afspraak te maken voor een gratis kennismakingsgesprek of om meer informatie aan te vragen.

Neem contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.