Mediator in Zutphen

Gaan u en uw partner binnenkort scheiden en moeten er nog een hoop zaken worden geregeld? Het is belangrijk dat dit op de juiste wijze wordt gedaan. Wanneer u een mediator in Zutphen inschakelt, zorgt u ervoor dat u samen met uw partner het gehele proces in kunt gaan onder professionele begeleiding. Bij Van Arkel & van den Boom Advocaten bent u aan het juiste adres hiervoor. Het is cruciaal dat de gevolgen van een scheiding goed worden opgepakt. Een mediator in Zutphen kan u hierbij goed helpen. Van Arkel & van den Boom Advocaten staat voor u klaar!

Scheidingsmediation, of scheidingsbemiddeling is een goede methode om samen met uw partner, onder deskundige begeleiding van een advocaat – scheidingsmediator, de gevolgen van uw scheiding te regelen.

Snel, vriendelijk en goedkoop scheiden

Om te beginnen wordt een mediationovereenkomst ondertekend. Hierin staan alle spelregels. Door dit contract is er voor beide partijen duidelijkheid. Daarnaast is alles wat besproken wordt geheel vertrouwelijk. Mocht de mediation niet slagen, dan moet de mediator zich terugtrekken en is het niet mogelijk voor de partijen om beroep te doen op datgeen wat besproken is tijdens de gesprekken.

Praten onder begeleiding van een mediator uit Zutphen

In de gesprekken werken we samen met u naar een regeling voor alle gevolgen die ontstaan zijn uit de scheiding. Alle afspraken worden schriftelijk vastgelegd in een zogeheten convenant. Heeft u kinderen? Dan nemen we ook het ouderschapsplan hierin mee. Aan het einde van het traject zal uw mediator een gemeenschappelijk verzoekschrift tot echtscheiding bij de rechtbank indienen. Hiermee wordt er aan de rechtbank gevraagd om de overeenkomst op te nemen.

Goedkoop scheiden

Na ongeveer vier tot zes weken (verschillend per rechtbank) volgt de echtscheidingsuitspraak. Wij zorgen ervoor dat die uitspraak wordt ingeschreven in de registers van de burgerlijke stand. Het resultaat is dat de echtscheiding geheel definitief is verklaard. Scheiden aan de hand van mediation is vele malen goedkoper dan scheiden met een advocaat. In dat laatste geval dienen beide partijen namelijk een advocaat in de hand te nemen. Dit is op zichzelf al een flinke kostenpost. Mediation bestaat over het algemeen uit enkele gesprekken, die begeleidt worden door een mediator uit Zutphen. Dit zorgt voor veel lagere kosten.

Wij zijn betrokken bij onze cliënten in een vaak beladen en onzekere periode van het leven, ieder met een eigen aanpak, maar allemaal zo adequaat en efficiënt mogelijk en naar de menselijke maat werkend.

Een ervaren mediator te Zutphen

De advocaten Van Arkel & Van den Boom Advocaten hebben veel ervaring met echtscheidingen en daardoor kunnen wij u ook altijd uitstekend van dienst zijn. Heeft u op zakelijk gebied ook met uw partner te maken? Ook daar kunnen we u bij helpen. Bij ons kunt u terecht voor:

  • Scheidingsmeditation/onderhandelingen;
  • Alimentatie;
  • Gezag en voogdij over kinderen;
  • Procederen bij echtscheidingszaken;
  • Boedelverdeling;
  • Ontbinding van VOF bij een echtscheiding;
  • Uittreding uit een maatschap bij een echtscheiding;
  • Positie van de directeur/grootaandeelhouder bij een echtscheiding;
  • En nog veel meer.

Neem direct contact met ons op!

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een mediator in Zutphen? Of wilt u graag een afspraak met ons inplannen? Neem dan gerust even contact met ons op. U kunt ons telefonisch bereiken door te bellen naar 024 – 365 16 60. Uiteraard kunt u ook altijd ons contactformulier invullen, zodat wij contact met u kunnen opnemen. Graag plannen we met u een vrijblijvend kennismakingsgesprek (maximaal een half uur kosteloos).

Contact opnemen Bel mij terug

We zijn aangesloten bij:Bel direct!