AB Advocaten
ab-advocaten-portret-jannekekalk

Mr. J.G. (Janneke) Kalk

Advocaat sinds 2000

contactgegevens
T 024 – 365 16 60
E j.kalk@ab-advocaten.nl

aangesloten bij
Nederlandse Vereniging Familierecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS)
Vereniging van Collaborative Professionals (VvCP)
Mediationfederatie Nederland (MfN)
• Lionsclub Oost Achterhoek
• Stichting Bijzondere Curator Nederland
• SCHIP-behandelaar

rechtsgebieden register NOvA
• Personen- en familierecht

Familiezaken gaan over het fundament onder het bestaan. Als dat verandert of in gevaar komt, raakt u dat. Bijvoorbeeld als een relatie stukloopt. Als u kinderen heeft, dan moet u uw rol als ouder opnieuw gaan invullen. Heeft u een bedrijf? Dan wilt u door kunnen met ondernemen. Ik vind het waardevol om mensen te begeleiden in een moeilijke periode van hun leven. Om ze door de chaos te loodsen waarin ze terecht zijn gekomen. Om samen een strategie te bepalen die mensen verder helpt naar een nieuwe toekomst.

Scheidingen begeleid ik graag via mediation of een overlegscheiding. Door met elkaar te overleggen, betoont u elkaar respect. Dat is belangrijk, zeker als er kinderen zijn. Voor hen verandert er toch al veel. Mediation of een overlegscheiding is trouwens ook een goede methode als er grote financiële belangen op het spel staan. Bijvoorbeeld als u een bedrijf heeft. Ik heb genoeg financiële en fiscale kennis om u de duidelijkheid te geven waaraan u behoefte heeft. Natuurlijk leent niet elke situatie zich voor mediation of overleg. Soms is procederen de enige uitweg. Ik heb daar veel ervaring mee.

Mensen hebben vaak het gevoel dat ik ze coach. Ik vertel u waar u staat, maar ik hak geen knopen door; dat doet u zelf. Dat betekent trouwens niet dat ik altijd met u mee beweeg. Als het nodig is, houd ik u een spiegel voor. Bij een dergelijk vertrouwen gaan advocaat en cliënt echt samenwerken.

Reviews

“Ontzettend bedankt voor de snelle reacties op mailtjes, snelle acties en duidelijke adviezen. En helemaal de bijstand in de rechtbank. Ik had geen betere advocaat kunnen wensen. Ontzettend bedankt!”

"Janneke Kalk is een goede mediator. In aanvang geeft ze duidelijk aan dat zij transparant en onpartijdig werkt. Na afloop van ons traject is gebleken dat ze daar voor 100% aan heeft voldaan. Haar verslagen zijn geheel conform de besprekingen waaruit blijkt dat ze heel goed kan luisteren en de essentie van de situaties zonder ruis weergeeft. Ze is bovendien empathisch wat in een mediationtraject mijns inziens erg belangrijk is. Haar empathie heeft haar professionaliteit geen enkele keer in de weg gestaan. Ze kan goed doseren en tijdig en goed schakelen. Janneke vind ik, samenvattend, een echte aanrader."

“Janneke heeft mij als advocaat bijgestaan in een langlopende echtscheidingsprocedure. Uiteindelijk hebben we de zaken geregeld en hoefde de rechter geen knopen door te hakken. Haar rust, heldere visie en uitleg hebben er mede voor gezorgd dat dit is gelukt. Nogmaals bedankt Janneke."

‘Beste Janneke, namens ons bedankt voor het wederzijds vertrouwen en begrip. Jouw luisterend oor, de kalmte, maar ook de duidelijkheid van jouw zijde zonder partij te trekken, hebben wij als zeer plezierig ervaren. Wij zijn blij dat ondanks de moeilijke stap welke wij genomen hebben, dit zo snel en soepel verlopen is. ‘